Otrada

Koningkerk, Voorburg - tweede kerstdag, vrijdag 26 december 2008

Otrada treedt op in Koningkerk, Voorburg - vr 26 dec 2008 In het kader van het programma 'High Tea' van de Koningkerk te Voorberg, trad Otrada op tweede kerstdag vrijdag 26 december. Otrada presenteerde een uitgebreid programma van anderhalf uur, hierbij de kerstsfeer niet vergetend.

De Koningkerk is de kerk op de hoek van Koningin Julianalaan en Bruinings Ingenhoeslaan te Voorburg (ZH). Meer informatie over de Koningkerk op www.koningkerkvoorburg.nl.

Stichting Spoetnik Spoetnik voor Oekraïne - een jubilieum-benefietfestival

Stichting Spoetnik, een humanitaire hulporganisatie voor Oekraïne, vierde 27 november jl. haar vijftienjarig bestaan. Ter gelegenheid daarvan werd een speciaal benefietfestival gehouden waarbij zowel musici uit Oekraïne als diverse ensemble en koren in Nederland die Oekraïens-Russische muziek spelen acte de présence gaven. Otrada vormde een van de programmaonderdelen. De opbrengsten kwamen geheel ten goede komen van Stichting Spoetnik.

In de grote zaal van het Zuidplein Theater te Rotterdam trad Otrada op met Uzory, Utrechts Byzantijns Koor, het Lysenko Koor en Elena Kopanychuk. Zie tevens de website van Stichting Spoetnik, www.spoetnik.nl.

Otrada - Een Wonderlijke Wereld - Alkmaar - 7 september 2008 "Een Wonderlijke Wereld" - Alkmaar

Op zondag 7 september trad Otrada op in de Grote Sint Laurenskerk Kerk te Alkmaar. Dit was te gelegenheid van de afsluiting van de zomertentoonstelling "Een Wonderlijke Wereld" afgesloten. Zie voor meer info Zomer expo 2008 'Een wonderlijke wereld' Otrada - Een Wonderlijke Wereld - Alkmaar - 7 september 2008.

Doe Dans festivalDoe Dans festival

Otrada trad op het 26-ste Doe Dans Festival. Dit festival werd gehouden op 29 t/m 31 augustus te Biddinghuizen.

Otrada presenteerde op zaterdag 30 augustus een show van uur met nieuw repertoire. Zie voor meer info over het Doe Dans Festival de website van het festival op www.doedans.nl.

Houtfestival Babylon voices

Op zondag 15 juni zongen Dina, Dima, Inna en Iryna van Otrada mee met het speciale project Babylon voices op het Houtfestival te Haarlem. Babylon voices opende op spectaculaire wijze het festivalprogramma op de zondagmiddag. Ondanks de enkele regenbuitjes aan het begin van de middag was het publiek in flink getale opgekomen en reageerde met enhousiasme op dit korenproject.

Babylon voices

Om de website van het Houtfestival te citeren:

Babylon Voices is een grootschalig en bijzonder muziekstuk, gecomponeerd door de bekende theatercomponist Harry de Wit. Met een kern van een vijftal koren, met zeer uiteenlopende cultuur en achtergrond, stijl en repertoire, van Rusland, tot Ghana en Nederland. Begeleid door een deels akoestisch, deels elektrisch ensemble worden niet alleen het podium maar ook de diverse mogelijkheden van het park als speelveld gebruikt. Het stuk krijgt een grandioze finale voor tuttikoor en ensemble.

Het muziekstuk duurt 45~60 minuten en wordt gedirgeerd door Sergei Latychev, daarbij geassisteerd door Chris Jobse. Compositie en arrangement is van Harry de Wit en de organisatie is in handen van Stichting Multiplex (Houtfestival) en KoorbiŽnnale Haarlem.

Babylon voices werd met deelname van Otrada nogmaals uitgevoerd op zaterdag 21 juni op de Grote Markt te Haarlem. Babylon voices

Op vrijdag 4 juli om 17.10 op Radio 4 werd het Babylon voices project besproken in het programma 'Viertakt', waarin ook een kort interview met Dina.

Meer informatie over het project Babylon voices op de website van Koorbiënnale, www.koorbiennale.nl/....

 


Terug naar de welkomspagina.