Otrada - “Poëten en Bandieten”

september 2010

“Poëten en Bandieten”, Rotterdam - 10 t/m 29 september 2010

Theatergezelschap 'De Warme Winkel' schreef en produceerde het toneelstuk Poëten en Bandieten, gebaseerd op het dagboek van de Russische dichter Boris Ryzhy dat hij schreef tijdens zijn verblijf in Rotterdam (2000). Otrada vormt met live muziek een integraal onderdeel van het theaterstuk dat "energiek, esthetisch en ranzig tegelijk" is.

De Warme Winkel voerde in samenwerking met Otrada het toneelstuk op tijdens de Internationale Keuze in Rotterdam van vrijdag 10 t/m woensdag 29 september 2010 in De Kuypers machinefabriek te Rotterdam.

Meer informatie:

Recensies

De Volkskrant schreef over de bijdrage van Otrada aan het slot van hun recensie over Poëten en Bandieten op 13 september:

Als Rietveld halverwege opeens een kar het podium op trekt met daarop een zeskoppig ensemble dat Russische volksmuziek speelt, lijkt het even of de groep zijn hand heeft overspeeld. Dit riekt naar goedkoop effectbejag.
Maar als het ensemble later ook een neerstemmiger geluid laat horen, versterkt het eigenlijk alleen maar de virtuoze synthese van theatrale gekkigheid en Russische weltschmerz, die Poeten en bandieten tot een nationaal hoogtepunt op De Internationale Keuze maakt.

In het NRC Handelsvlad verscheen op 13 september de volgende recensie:

Poeten en Bandieten, NRC Handelsblad, 13 september 2010 Otrada bij Poeten en Bandieten, september 2010

 

 


Terug naar de welkomspagina.