Otrada's nieuwjaarsconcert zaterdag 22 januari 2011

archiefbewerking feb/maart 2011 - aankondiging bijgewerkt 15 december 2010

Otrada 23 januari 2010 Op zaterdag 22 januari organiseerde Otrada een nieuwjaarsconcert in de Immanuelkerk te Rotterdam.

Naast een uitgebreid concert van Otrada met oud en nieuw repertoire van Russische en Oekraïense muziek waren op deze avond het kwartet Musical Nostalgia en speciaal uit Duitsland het emsemble Wolga-vituosen te gast.

Na afloop van de optredens wensten we onder het genot van een wodka en zakoeski (kleine Russische hapjes) ter ere van zowel het nieuwe (1 januari) als het Russische oude (14 januari) nieuwjaar elkaar nog eenmaal het allerbeste voor 2011 toe.


 

Programma

Iedere bezoeker van het concert kreeg gratis een programmaboekje. Het bijna twee uur durende programma van Otrada, Musica Nostalgia en Wolga-virtuosen zag er als volgt uit:

Programma - Otrada 22 januari 2011

 

Foto's

Enkele foto's van het nieuwjaarconcert zijn te zien in Otrada fotogalerij.

 

Otrada, Musica Nostalgia en Wolga-virtuosen

Meer informatie over de drie ensembles:

 

kwartetMusica Nostalgia

Musica Nostalgia - Otrada 22 januari 2011 Musica Nostalgia speelt muziek uit lang vervlogen tijden toen er nog geen radio of CD bestond. Muziek uit Rusland, Oekraine en alle andere mogelijke windstreken in de wereld. Nostalgische muziek uit vorige eeuwen waar de heimwee van de componist naar het verleden.

Prachtige klassieke melodieen en liederen, gezongen en gespeeld op domra en piano. Musica Nostalgia vertolkt zowel geschoold als met veel passie en invoelingsvermogen nostalgische serenades, romances en humoristische karakterstukken.

Musica Nostalgia neemt u ook mee in meeslepend programma van Russische en Oekraiense volksliederen en baladen die de ziel beroeren. Ze gaan bijna allemaal over de liefde. Soms vrolijk, maar meestal melancholiek. De leden van Musica Nostalgia zijn allen opgegroeid in de traditie van de Russische en Oekraiense volksmuziek.

Alles over Musica Nostalgia kunt u vinden op hun website www.musicanostalgia.nl.

 

Wolga-virtuosen

Wolga-virtuosen - Otrada 22 januari 2011 Wegens groot succes tijdens het nieuwjaarsconcert op 23 januari 2010 zal het ensemble Wolga-virtuosen opnieuw, en in grotere bezetting zelfs, als speciale gast tijdens Otrada's nieuwjaarsconcert optreden. Dit in Duitsland woonachtige Russische ensemble speelt zowel klassieke composities als virtuose partijen uit Russische en Oekraïense volksliederen.

Alles over de Wolga-virtuosen kunt u vinden op hun website (in het Duits)
www.wolga-virtuosen.de.

 

Immanuelkerk

Immanuelkerk - Otrada 22 januari 2011 Kaart omgeving Immanuelkerk - Otrada 22 januari 2011
Immanuelkerk
Berlagestraat 96
3067 CC Rotterdam.
Tel: 010 4207658
www.immanuelkerk-rotterdam.nl


De Immanuelkerk staat in de zuidelijke helft van de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander.

Metrostations Oosterflank en Prinselaan liggen binnen 5 minuten lopen en zijn respectievelijk een of twee halte(s) verwijderd van treinstation Prins Alexander. Buslijnen 36 en 37 komen langs de Immanuelkerk.

Parkeren in de omgeving van de kerk is gratis.