Otrada - ensemble en repertoire

Het ensemble Otrada is een groep enthousiaste musici die na het afronden van diverse muziekgerelateerde opleidingen in Oekraïne en Rusland hun professionele carrière in Nederland vorm geven. Otrada dankt haar authentieke geluid aan twee zangeressen begeleid door een knopaccordeon, balalaika, domra en bas-balalaika. Tevens zingt de balalaikaspeler met een voortreffelijke tenor. De groep komt het meest tot zijn recht in de volledige bezetting, het geeft de zangeressen en muzikanten alle mogelijkheden voor solo's en meerstemmige zang.

Op Otrada's repertoire staan:
  • folklore uit Oekraïne en Rusland - melancholische, nostalgische, maar vooral ook vrolijke en grappige liedjes van het platteland
  • zigeunerliederen
  • Russische romances, klassieke en lichtklassieke stukken gezongen door sopraan en/of tenor
  • klassiek instrumentaal voor knopaccordeon (bajan)
  • estrada, de lichte popmuziek uit Rusland en Oekraïne

Otrada - het ensemble

Otrada bestaat uit:

Dina Belinskizang
Iryna Ryabovazang
Euvgeny Suvorkinknopaccordeon (bajan)
Dimitry Mosabalalaika, zang
Natalyia Mizinovadomra
Natalja Suvorkinabas-balalaika

 

Dina Belinski

Dina Belinski

Dina Belinksi - zangeres (sopraan). Russin van origine groeide op in de Estlandse hoofdstad Tallinn. Als aanvulling op haar vierjarige studie aan de Muziek- en kunstschool in Tallinn, heeft zij in Nederland drie jaar klassieke zangtraining genoten bij prof. Dany Zonewa. Zij wordt regelmatig betrokken bij zowel klassieke als folkloristische zangprojecten. Tevens zingt Dina in de Russische Orthodoxe Kerk te Rotterdam.

Iryna Ryabova

Iryna Ryabova

Iryna Ryabova - zangeres (alt, mezzo-sopraan) uit Simferopol, De Krim, Oekraïne. Zowel in Oekraïne als daarbuiten was zij bijna tien jaar lang werkzaam als zangeres. Na afronding van haar studie zang en muziekcultuur aan de universiteit van Kiev vestigde zij zich in 2003 in Nederland en werd zangeres bij Russisch-Oekraïns zang- en dansensemble "Kalinka" en de Russische Orthodoxe Kerk te Rotterdam.

Euvgeny Suvorkin

Euvgeny Suvorkin

Euvgeny Suvorkin - meesterbajanist en accordeonist uit Rusland. Hij studeerde conservatorium in Nizjni Novgorod en heeft in de loop der jaren een enorme virtuositeit en veelzijdigheid ontwikkeld. Evgeny speelt klassiek, bijvoorbeeld de orgelfuga's van Bach, Russisch-Oekraïense volksmuziek en wereldmuziek zoals Roemeense hora's en Klezmer.

Dimitry Mosa

Dimitry Mosa

Dimitry Mosa - muzikaal multitalent op balaika, bajan, fluit én zang. Geboren in het Russische Siberië en opgegroeid in Oekraïne. Studeerde en doceerde muziek aan de Hogeschool van Donetsk. Via folkloristisch muziekgezelschap "Ozorniye Naigrischi" kwam hij in contact met West-Europa en verhuisde hij enige jaren daarna naar Nederland. Zijn bijzondere veelzijdigheid benut hij ook hier in vele muzikale projecten.

Natalyia Mizinova

Natalyia Mizinova

Natalyia Mizinova - domra. Zij is afgestudeerd aan het conservatorium in Charkov, Oekraïne als pedagoge van Russische volksinstrumenten en als orkestdirigent. Na haar studie heeft zij jarenlang in Rusland gewerkt als dirigent en pedagoge. In 2006 is zij naar Nederland verhuisd en zingt thans in het 'Hermitage Koor' te Zaandam. Ook bespeelt Natalyia haar 4-snarige domra in het duo 'Musica Nostalgia'.

Natalja Suvorkina

Natalja Suvorkina

Natalja Suvorkina - basbalalaika. Geboren, opgegroeid en gestudeerd in Nizjni Novgorod (Rusland) en ontmoette daar haar echtgenoot Euvgeny Suvorkin met wie zij in 2004 naar Nederland kwam. Zij is zowel samen met Euvgeny als zelfstandig aktief als bassiste binnen diverse muzikale projecten in Nederland.


Websites

 


Terug naar de welkomspagina.